Pad thai
Recept vhodný pro: 3. fáze
Připravte si thajskou delikatesu v odlehčené nízkosacharidové verzi! Na Pad thai s nudlemi shiratake si můžete pochutnat i v průběhu proteinové diety.
Co potřebujete (2 porce):
- 1 balení shirataki
- 120 g krevet
- 1 svazek jarní cibulky
- ½ pórku
- 100 g mungo klíčků
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 ks vejce
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky Squid
- 1 stroužek česneku
- 6 lžic mrkve
- Šťáva z ¼ limenty
- 1 lžíce drcených arašídů (nepražené, nesolené)
Jak na to:
1. Nejdříve rozstřihneme balení nudlí. Vylejeme tekutinu a propláchneme proudem horké vody.
2. Nahrubo nasekané arašídy opražíme nasucho na pánvi a necháme stranou.
3. Nasekáme česnek a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Mrkev a pórek nakrájíme na tenké proužky. Také maso nakrájíme na tenké proužky.
4. Ve woku rozpálíme olej na maximum. Do pánve vložíme krevety a opékáme asi 3 minuty, přidáme česnek a vajíčko. Pak přidáme nudle a zeleninu. Směs ochutíme sójovou a rybí omáčkou.
5. Nakonec přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku a klíčky.
6. Servírujeme s opraženými arašídy, pokapané limetkovou šťávou. Můžeme přidat sušené chilli (maximální povolené množství je 1/2 lžičky denně).