Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Pad thai

22. 10. 2021

Recept vhodný pro: 3. fáze

Připravte si thajskou delikatesu v odlehčené nízkosacharidové verzi! Na Pad thai s nudlemi shiratake si můžete pochutnat i v průběhu proteinové diety.

Co potřebujete (2 porce):
  • 1 balení shirataki
  • 120 g krevet
  • 1 svazek jarní cibulky
  • ½ pórku
  • 100 g mungo klíčků
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 ks vejce
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky Squid
  • 1 stroužek česneku
  • 6 lžic mrkve
  • Šťáva z ¼ limenty
  • 1 lžíce drcených arašídů (nepražené, nesolené)

Jak na to:

1. Nejdříve rozstřihneme balení nudlí. Vylejeme tekutinu a propláchneme proudem horké vody.

2. Nahrubo nasekané arašídy opražíme nasucho na pánvi a necháme stranou.

3. Nasekáme česnek a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Mrkev a pórek nakrájíme na tenké proužky. Také maso nakrájíme na tenké proužky.

4. Ve woku rozpálíme olej na maximum. Do pánve vložíme krevety a opékáme asi 3 minuty, přidáme česnek a vajíčko. Pak přidáme nudle a zeleninu.  Směs ochutíme sójovou a rybí omáčkou.

5. Nakonec přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku a klíčky.

6. Servírujeme s opraženými arašídy, pokapané limetkovou šťávou. Můžeme přidat sušené chilli (maximální povolené množství je 1/2 lžičky denně).