Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Novoroční čočka na kyselo

20. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 3. fáze

Vychutnejte si na Nový rok tradiční pokrm - čočku na kyselo. Je plná bílkovin, vitamínů B a železa!

Co potřebujete (4 porce):
  • 8 polévkových lžic čočky (hnědé nebo zelené)
  • 1 lžíce oleje
  • 20 g cibule, najemno nasekané
  • cca 50 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1 malý bobkový list
  • špetka tymiánu
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 lžičky jemného octa
  • 4 malé kysané dia okurky
  • 2 balení frankfurtských párků
  • 4 vejce

Jak na to:

1. Čočku propláchněte ve studené vodě a na několik hodin namočte do studené vody. Poté zalijte horkou vodou tak, aby čočka nebyla zcela ponořená. Zakryjte pokličkou a uvařte doměkka. Čočku vařte 45-60 minut.

2. Na oleji osmahněte cibuli dozlatova. Postupně zalijte vývarem, rozmíchejte, přiveďte k varu a přisypte předvařenou čočku. Přidejte tymián a bobkový list. Deset minut povařte. Nakonec přidejte ocet, sůl a pepř a vyjměte bobkový list.

3. Podávejte s ohřátou nožičkou párku a polovinou vejce uvařeného naměkko. Na talíři dozdobte kysanou dia okurkou.

4. Dobrou chuť.

Související produkty