Lilkový tatarák s cereálním chlebem
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Chcete se nadopovat vitamíny a vlákninou, ale nemáte v zimním období chuť na syrovou zeleninu? Vyzkoušejte nový recept na lilkový tatarák s cereálním chlebem Prodietix. Na tomto receptu si pochutná úplně celá rodina a vy se nebudete muset bát o svoji štíhlou linii.
Co potřebujete (2 porce):
- 1 ks lilku
- ¼ cibule
- ½ lžičky sušeného česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- Kapary - 10 g
- ½ lžičky sušeného chilli
- Sůl a pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 balení cereálního chleba Prodietix nebo dvě porce vícezrnného chleba Prodietix (baleno 5 porcích)
Jak na to:
1. Lilek nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a chvilku necháme odstát, dokud nepustí vodu. Poté osušíme vodu papírovou utěrkou.
2. Lilek, rajčata, papriku a cibuli nakrájíme na malé kostičky.
3. Na olivovém oleji nejprve osmahneme cibuli, potom přidáme ostatní zeleninu a opékáme, dokud lilek nezhnědne – asi deset minut.
4. Dochutíme sušeným chilli, česnekem, kapary a případně dosolíme/ dopepříme.
5. Na cereální chléb opečený v toustovači nebo na suché pánvi potřeme silnou vrstvou lilkového tataráku a můžeme podávat.
6. Dobrou chuť