Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Lehounký salát z řapíkatého celeru

26. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

Řapíkatý celer má silné diuretické a čisticí účinky, vyplavuje z těla všechny škodlivé látky. Připravte si tento lahodný salát již od 1. fáze Vaší diety.

Co potřebujete (2 porce):
  • 300 g řapíkatého celeru
  • 1 menší římský salát (nebo ledový salát)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce dijonské hořčice (neslazené)
  • hrstka hladkolisté petrželky
  • sůl
  • pepř

Jak na to:

1. Celer opláchneme a odkrojíme spodní dřevnatý konec i nejtenčí vrchní konce - můžou být hořké.

2. Oloupeme horní slupku s vlákny, které vyčnívají při odříznutí konců celeru. Lépe je vybírat celery větší, tlustší, protože vlákna je třeba odstranit důkladně.

3. Po očištění celer nakrájíme na drobné kousky.

4. Římský (nebo ledový) salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky.

5. Na dressing smícháme hořčici, nadrobno nasekanou petrželku a citronovou šťávu.

6. Podle chuti přidáme sůl a pepř a promícháme s celerem a salátem.

Náš TIP: Podáváme jako přílohu k proteinovým jídlům nebo samostatně mezi jídly.