Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Květákový krém

21. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Zahřejte se v únorové chumelenici lahodným květákovým krémem. Nejen že tělu dodáte potřebné vitamíny a minerály, ale díky krémové chuti si skvěle pochutnáte.

Co potřebujete:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ cibule, oloupaná a nasekaná
  • květák (asi 500g), natrhaný na růžičky a nasekaný na větší kousky 1 ks
  • bobkový list 1 ks
  • čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
  • horký a silný zeleninový vývar z povolené zeleniny 1 l
  • ½ avokáda

Jak na to:

1. V hrnci rozehřejeme olej a na něm pár minut opékejte cibuli, dokud nezesklovatí. Potom přidáme květák a dobře okořeníme, přidáme bobkový list a větší špetku čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme pět minut.

2. Přidáme vývar a společně vaříme dalších 20 minut, dokud květák nezměkne.

3. Vyjmeme bobkový list, přidáme polovinu avokáda a potom dobře rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Avokádo dodá polévce krémovou konzistenci a chuť a nahradí tak smetanu.

4. Hotovou polévku ozdobíme čerstvě namletým muškátovým oříškem a můžeme podávat s Prodietix křupavými minibagetkami.

Související produkty