Květákový krém
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Zahřejte se v únorové chumelenici lahodným květákovým krémem. Nejen že tělu dodáte potřebné vitamíny a minerály, ale díky krémové chuti si skvěle pochutnáte.
Co potřebujete:
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ cibule, oloupaná a nasekaná
- květák (asi 500g), natrhaný na růžičky a nasekaný na větší kousky 1 ks
- bobkový list 1 ks
- čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
- horký a silný zeleninový vývar z povolené zeleniny 1 l
- ½ avokáda
Jak na to:
1. V hrnci rozehřejeme olej a na něm pár minut opékejte cibuli, dokud nezesklovatí. Potom přidáme květák a dobře okořeníme, přidáme bobkový list a větší špetku čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme pět minut.
2. Přidáme vývar a společně vaříme dalších 20 minut, dokud květák nezměkne.
3. Vyjmeme bobkový list, přidáme polovinu avokáda a potom dobře rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Avokádo dodá polévce krémovou konzistenci a chuť a nahradí tak smetanu.
4. Hotovou polévku ozdobíme čerstvě namletým muškátovým oříškem a můžeme podávat s Prodietix křupavými minibagetkami.