Květákové tyčinky
Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze
Tyto květákové tyčinky obsahují minimum kalorií a téměř žádné sacharidy. Hodí se jako rychlá svačinka do krabičky nebo na přikusování u večerního odpočinku, místo klasických tyčinek z bílé mouky. A to stojí za vyzkoušení :-)
Co potřebujete (2 porce):
- 1 květák
- 2 vaječné bílky
- 1 lžíce bylinek oregano, bazalka nebo provensálské
- špetka černého pepře
- špetka soli
Jak na to:
1. Květák očistíme a nakrájíme na drobné růžičky a uvaříme v osolené vodě.
2. Uvařený květák vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemné kousky. K takto připravenému květáku přidáme dva vaječné bílky, bylinky sůl a pepř a celou hmotu důkladně zpracujeme.
3. Směs vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 20 minut při 180 stupních. Výška těsta by měla být přibližně 0,5 - 1 cm.
4. Po upečení nakrájíme na tyčinky.
5. Můžeme podávat se zeleninovým salátem.
Náš TIP: ve 3. fázi můžete do těsta nastrouhat 120 g Šmakouna s příchutí hlívy ústřičné nebo 100 g tofu natural a vytvoříte tak nevšední "normální" jídlo, které ocení i vegetariáni.
Od 1. fáze můžete do těsta přimíchat i Prodietix omeletu libovolné příchuti a zpestřit si tak jídelníček už během začátků Vašeho programu.