Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Kuřecí roláda s parmazánem a špenátem

21. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Dieta není překážkou, abyste se s rodinou sešli u slavnostního oběda! Oslavte velikonoce skvělou kuřecí roládou se špenátem a parmazánem! 

Co potřebujete (4 porce):
  • 1/2 bílé cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g baby špenátu
  • 50 ml vody
  • 500 g kuřecích prsou
  • 50 g kvalitní sušené šunky (min 95% masa) 
  • 30 g strouhaného parmazánu
  • 300 ml kuřecího vývaru z povoleného masa a zeleniny
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Jak na to:

1. Nejdříve si rozehřejeme troubu na 190°C. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme na olivovém oleji, dokud nezezlátnou. Přidáme špenát, sůl, pepř a podlijeme vodou. Směs vaříme asi dvě minuty.

2. Připravíme si dva 80 cm pláty alobalu a položíme přes sebe, aby byla plocha pro roládu co největší. Do jeho střední části vodorovně rozprostřeme natenko rozklepaná kuřecí prsa do souvislé vrstvy. Maso osolíme a opepříme.

3. Na polovinu masa rozprostřeme špenátovou směs z pánvičky, poklademe plátky šunky a vše posypeme parmazánem. Maso zarolujeme a obalíme alobalem. Roládu poté svážeme, aby se při pečení nerozpadla. Vložíme do zapékací mísy a podlijeme připraveným vývarem. Pečeme hodinu na 190 °C a poté sejmeme alobal a dopékáme ještě 20 minut na 230 °C, odkud nebude krásně zlatavá.

4. Můžeme ihned podávat.

Jak Kuřecí roládu s parmazánem a špenátem jíst? 

Tento recept si můžete dopřát už od druhé fáze diety jako normální jídlo.

2. fáze:

Jako "normální jídlo" nejvýše jednou denně. Jako přílohu zvolte salát z povolené zeleniny.

3.fáze:

S vařeným bramborem.