Krevety na víně a česneku
25. 10. 2021
Recept je vhodný pro: 3. fáze
Nechte se zlákat dokonalou kombinací krevet, česneku a bílého vína!
Co potřebujete (1 porce):
- 120 g krevet
- 1 dcl bílého vína
- ½ stroužku česneku
- 2 polévková lžíce oleje
- 2 polévkové lžíce
- 1 hřebíček
- ¼ cibule
- 2 polévkové lžíce celozrnné rýže
Jak na to:
1. Nejprve si připravíme dušenou rýži. Rýži přebereme, opláchneme studenou vodou, pak několikrát horkou vodou.
2. Vložíme do hrnce a přidáme půl polévkové lžíce oleje, špetku soli, 1 hřebíček a ¼ cibule vcelku.
3. Vaříme na mírném ohni, dokud se voda nevypaří. Poté vyjmeme hřebíček a cibuli.
4. Krevety omyjeme a osušíme, oloupeme česnek a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a přidáme nakrájený česnek.
5. Po minutě vložíme krevety a pečeme z obou stran 5 minut.
6. Sejmeme z plotny a k osmaženým krevetám přilejeme 1 dcl suchého bílého vína a promícháme.
7. Krevety servírujeme na kopeček celozrnné dušené rýže.