Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Krevety na víně a česneku

25. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 3. fáze

Nechte se zlákat dokonalou kombinací krevet, česneku a bílého vína!

Co potřebujete (1 porce):
  • 120 g krevet
  • 1 dcl bílého vína
  • ½ stroužku česneku
  • 2 polévková lžíce oleje
  • 2 polévkové lžíce
  • 1 hřebíček
  • ¼ cibule
  • 2 polévkové lžíce celozrnné rýže

Jak na to:

1. Nejprve si připravíme dušenou rýži. Rýži přebereme, opláchneme studenou vodou, pak několikrát horkou vodou.

2. Vložíme do hrnce a přidáme půl polévkové lžíce oleje, špetku soli, 1 hřebíček a ¼ cibule vcelku.

3. Vaříme na mírném ohni, dokud se voda nevypaří. Poté vyjmeme hřebíček a cibuli.

4. Krevety omyjeme a osušíme, oloupeme česnek a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a přidáme nakrájený česnek.

5. Po minutě vložíme krevety a pečeme z obou stran 5 minut.

6. Sejmeme z plotny a k osmaženým krevetám přilejeme 1 dcl suchého bílého vína a promícháme.

7. Krevety servírujeme na kopeček celozrnné dušené rýže.