Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Kohout na víně

22. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Potěšte i v průběhu  ketogenní diety své chuťové pohárky proslulou francouzskou delikatesou - kohoutem na víně. Recept je vhodný od druhé fáze diety a povolená je konzumace jedné porce denně.

Co potřebujete (2 porce):
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 300 g prsou mladého kohoutka
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • bobkové listy
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • ½ bílé cibule
  • 200 ml domácího kuřecího vývaru (z povoleného masa a zeleniny)
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 1 stroužek česneku
  • 300 g žampionů

Jak na to:

1. Na rozehřátém oleji nejprve opečeme kohoutí prsa. Jakmile se maso zatáhne přidáme pepř, sůl, bobkový list a tymián a kolem masa poklademe cibuli.

2. Přilijeme vývar a třetinu vína.

3. Všechno vložíme do pekáče do rozehřáté trouby na 200°C. Pečeme půl hodiny, poté přidáme česnek a zbytek víno a troubu ztlumíme na 170°C. Takto zvolna pečeme 2 hodiny. Na posledních 10 minut k masu přidáme žampiony.

4. Doporučujeme konzumaci se spařenými zelenými fazolovými lusky.