Italské houbové rizoto
Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze
Bonasera! Představte si západ slunce, šplouchání vln a k tomu italské delikatesy. Krásné, že? Proto jsme si pro vás připravili vymazlené houbové rizoto. Bez parmezánu jej můžete ochutnat už v první fázi naší diety, od druhé i se sýrem. Ingredience uvedené níže jsou pro dvě porce. Takže ideální na večeři s vaší drahou polovičkou nebo kamarádem/kou. Pojďme se do toho pustit!
Co potřebujete (2 porce):
- 1 balení konjakové rýže (200 g)
- ¼ šalotky
- 300 ml hovězího vývaru z kostí
- 150 g žampionů
- 50 g čerstvého špenátu
- 20 g parmezánu (od 2.fáze)
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky sušeného česneku
- 1 lžička citronové šťávy
Jak na to:
1. Do rozehřáté pánve nalijme lžíci olivového oleje a vložíme ¼ nadrobno nakrájené šalotky.
2. Jakmile šalotka začne zlátnout, nasypeme do pánve konjakovou rýži a chvíli povaříme.
3. Přidáme sušený česnek a zalijeme 300 ml vývaru.
4. Mezitím si na další pánvi orestujeme žampiony.
5. Následně je přidáme k těstovinám spolu s čerstvými lístky špenátu.
6. Pánev stáhneme z plotny, přidáme 20 g nadrobno nastrouhaného parmazánu, lžičku citrónové šťávy a zamícháme.
7. Přikryjeme poklicí a necháme 5 minut odstát.
Jak Italské houbové rizoto jíst?
1. fáze:
Konzumujte podle receptu, ale vynechejte parmezán.
2. fáze, 3.fáze:
Využijte kompletní recept i s parmezánem.