Grilované kuřecí prso s jarním salátkem
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Sněhová nadílka je ta tam a my máme po dlouhé době chuť na něco lehkého a svěžího. Vyzkoušejte recept na grilované kuřecí maso s jarním salátkem a zálivkou vinaigrette.
Co potřebujete:
- 150 g kuřecího masa bez kůže
- 1/4 lžičky sladké papriky
- 1/4 lžičky sušeného česneku
- sůl a pepř
- oregáno
- lžíce olivového oleje
- hrst baby špenátu
- hrst rukoly
- 3 ředkvičky
- 4 cherry rajčátka
- 1/4 salátové okurky
- 1/8 červené cibule
Zálivka vinaigrette:
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 lžičky dijonské hořčice (neslazené)
- 4 lžičky vinného octa
- 2 lžičky citrónové šťávy
- čekankový sirup (1 až 2 lžičky dle dietní fáze) nebo ve vodě rozpuštěná Stévie
- pepř mletý
- sůl
Jak na to:
1. V misce smícháme pepř, sůl, sladkou papriku, oregano a sušený česnek a olivový oleje.
2. Kuřecí prso lehce naklepeme a potřepeme kořenící směsí. Necháme půl hodiny v lednici.
3. Mezitím si připravíme salát.
4. V salátové míse smícháme rukolu a špenát, přidáme na kolečka nakrájené ředkvičky, rozpůlená cherry rajčata a na kolečka nakrájenou okurku. Nakonec posypeme na kolečka nakrájenou červenou cibulí.
5. Ochutíme vinaigrette zálivkou, kterou si připravíme smícháním dijonské hořčice, vinného octa, citronové šťávy, čekankového sirupu nebo stévie, pepře a soli. Připravený salát přelijeme zálivkou.
6. Salát si připravíme na talíř a dozdobíme nakrájeným kuřecím prsem, které jsme si ogrilovali z každé strany asi 5 minut.
7. Dobrou chuť