Fusilli s pestem z medvědího česneku
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Česnek medvědí je doslova zázrak. Nejen, že obsahuje spoustu Vitaminu C, ale je také protizánětlivý, antibakteriální a má silné protiplísňové účinky. Řadí se k účinným antioxidantům. Čistí tělo a játra, ničí parazity, zlepšuje činnost dýchacího ústrojí a pomáhá i při revma. Slunečnicová semínka mají uklidňující a antistresové účinky. Špenát obsahuje vitamíny A,B,C,E,K a minerály.
Všechny tyto prospěšné látky můžete tělu dopřát pomocí jednoho receptu. Vyzkoušejte fusilli s pestem ze špenátu, medvědího česneku a slunečnicových semínek.
Co potřebujete:
- 30g čerstvého medvědího česneku
- 15g čerstvých bazalkových lístků
- 20g baby špenátu
- 2 lžíce panenského olivového oleje.
- 20 g strouhaného parmezánu
- 1 lžíce slunečnicových oříšků (od třetí fáze)
- špetka soli
- Prodietix fusilli
Jak na to:
1. Nejprve si připravíme fusilli.
2. Obsah sáčku vsypeme do 1 litru vroucí osolené vody.
3. Vaříme 20 minut, poté těstoviny slijeme.
4. Všechny ostatní ingredence rozmixujeme tyčovým mixérem, olej však přiléváme postupně.
5. Na jednu porci by měly stačit dvě až tři lžíce pesta.