Bun bo nam bo
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Tento vietnamský pokrm je velice oblíbený a v provedení se Shirataki nudlemi je vhodný i do jídelníčku během diety. Inspirujte se a zažijte Vietnam u sebe doma!
Co potřebujete (2 porce):
- 1 balení Shirataki nudlí
- 200 g libového hovězího masa
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce sušeného česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- hrst čerstvého koriandru
- 1 lžíce nepražených a nesolených arašídů
- 1 mrkev
- 1/4 ledového salátu
- hrst mungo klíčků
- sůl a pepř
Omáčka:
- 200 ml horké vody
- 3 tabletky stévie
- 50 ml rybí omáčky
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce sušeného česneku
Jak na to:
1. Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky a ochutíme 2 lžícemi sójové omáčky, solí, pepřem a sušeným česnekem.
2. Takto připravené maso necháme v marinádě odpočinou v chladu, alespoň jednu hodinu.
3. Mezitím, co bude maso odpočívat, si připravíme ostatní suroviny.
4. Všechnu zeleninu a bylinky důkladně omyjeme a necháme okapat.
5. Ledový salát a mrkev pak nakrájíme na tenké nudličky.
6. Syrové arašídy opražíme na sucho na pánvi a zbavíme slupek, následně lehce rozdrtíme, aby nebyly příliš velké.
7. Dále si připravíme zálivku.
8. Všechny ingredience – voda, rybí omáčka, stévie, ocet a sušený česnek - smícháme dohromady a přivedeme k varu.
9. Na rozpáleném ohni zprudka orestujeme hovězí maso na sezamovém oleji a dochutíme dle potřeby.
10. Pod horkou vodou důkladně propláchneme Shirataki nudle.
11. Do větší misky vložíme ledový salát, na něj poklademe Shirataki nudle, orestované maso, mungo klíčky, mrkev a bylinky, zalijeme zálivkou, posypeme arašídy a podáváme.