Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Bun bo nam bo

26. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Tento vietnamský pokrm je velice oblíbený a v provedení se Shirataki nudlemi je vhodný i do jídelníčku během diety. Inspirujte se a zažijte Vietnam u sebe doma!

Co potřebujete (2 porce):
  • 1 balení Shirataki nudlí
  • 200 g libového hovězího masa
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • hrst čerstvého koriandru
  • 1 lžíce nepražených a nesolených arašídů
  • 1 mrkev
  • 1/4 ledového salátu
  • hrst mungo klíčků
  • sůl a pepř
Omáčka:
  • 200 ml horké vody
  • 3 tabletky stévie
  • 50 ml rybí omáčky
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce sušeného česneku

Jak na to:

1. Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky a ochutíme 2 lžícemi sójové omáčky, solí, pepřem a sušeným česnekem.

2. Takto připravené maso necháme v marinádě odpočinou v chladu, alespoň jednu hodinu.

3. Mezitím, co bude maso odpočívat, si připravíme ostatní suroviny.

4. Všechnu zeleninu a bylinky důkladně omyjeme a necháme okapat.

5. Ledový salát a mrkev pak nakrájíme na tenké nudličky.

6. Syrové arašídy opražíme na sucho na pánvi a zbavíme slupek, následně lehce rozdrtíme, aby nebyly příliš velké.

7. Dále si připravíme zálivku.

8. Všechny ingredience – voda, rybí omáčka, stévie, ocet a sušený česnek - smícháme dohromady a přivedeme k varu.

9. Na rozpáleném ohni zprudka orestujeme hovězí maso na sezamovém oleji a dochutíme dle potřeby.

10. Pod horkou vodou důkladně propláchneme Shirataki nudle.

11. Do větší misky vložíme ledový salát, na něj poklademe Shirataki nudle, orestované maso, mungo klíčky, mrkev a bylinky, zalijeme zálivkou, posypeme arašídy a podáváme.