Warfarin
V proteinové dietě můžete užívat lék Warfarin, ale je potřeba snížit příjem potravin, které obsahují vysoký a zároveň nestabilní obsah vitamínu K, nazývaného také kyselina listová. Jde zejména o listovou, košťálovou zeleninu a zelené čaje. Neznamená to, že byste měli úplně vyloučit tuto zeleninu ze svého jídelníčku, ale je třeba se stravovat stabilně, tj. konzumovat každý den stejné množství zeleniny. Pokud bude vaše strava obsahovat stejné množství vitamínu K, tak se s tím tělo vyrovná. Dietní chybou by bylo jeden týden konzumovat této zeleniny velmi velké množství a druhý týden ji vůbec nekonzumovat. Ideální je konzumovat potraviny, které mají nižším stabilní obsah tohoto vitaminu.
Příklady zeleniny bohaté na vitamín K (konzumovat méně): zelí, brokolice, špenát, kedlubny, tuřín, hlávkový salát (kromě ledového salátu, který je na vitamín K chudý), růžičková kapusta, čekanka, kedlubny, kapusta, květák (ačkoli má bílou barvu, patří do stejné čeledi jako brokolice).
Příklady zeleniny a luštěnin s nízkým obsahem vitamínu K (konzumovat ve stabilních denních dávkách): fazole, hrách, karotka (mrkev), brambory, celer, kukuřice, okurka, lilek, rajče, paprika, cuketa, ledový salát