Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Thajská polévka Tom yam goong

22. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Ochutnejte výbornou exotickou polévku s krevetami. Od druhé fáze povolena 1 porce polévky denně jako normální jídlo.

Co potřebujete (4 porce):
  • 12 ks velkých neloupaných krevet
  • 1 ks šalotka
  • hrst čerstvého koriandru
  • 1 lžíce arašídového oleje
  • 2 lžičky chilli pasty
  • 1,5 l vývaru z masa
  • 4 ks jarní cibulky
  • 4 stonky citronové trávy
  • 150 g žampionů portobello
  • 3 ks soudkových rajčat
  • 15 g chilli papriček
  • 4 listy kafrové limety
  • 2 lžíce rybí omáčky Squid
  • šťáva ze 2 limet

Jak na to:

1. Šalotku si nakrájíme na drobno a koriandr na hrubo. V hrnci nebo velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotku, koriandr a krevety a opékáme dokud krevety nezčervenají. Přidáme chilli pastu a vývar a zlehka vaříme 5 minut. 

2. Jarní cibulku očistíme a nakrájejte na delší kousky, stejně tak citronovou trávu. Očištěné houby nakrájíme na plátky. Rajčata rozpůlíme. Chilli papričky zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Do vývaru přidáme citronovou trávu, limetové listy, jarní cibulky, houby, rajčata, chilli papričky a rybí omáčku a šťávu z limet a vaříme 2 minuty.

3. Při podávání ozdobíme koriandrem.