Vídeňský bramborový salát
10. 5. 2022
Recept je vhodný pro: 3. fáze
Tenhle luxusní salát bez majonézy dokonale doplní lososa v krustě. I bez majonézy vykouzlíte krémový salát, který si budete chtít přidat. Nezapomeňte však, že pořád ještě držíte dietu.
Co potřebujete (2 porce):
- 4 menší salátové brambory
- 2 hrsti čerstvého baby špenátu
- 1 kus menší červené cibule
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 100 ml vývaru (nejlépe hovězího)
- 2 lžíce za studena lisovaného oleje (nejlépe slunečnicový)
- 1 polévkové lžíce nadrobno nakrájené pažitky
- sůl
- pepř
Jak na to:
1. Brambory uvařte ve slupce. Nechte je vychladnout tak, aby se daly loupat.
2. Ještě hodně teplé brambory nakrájejte na kolečka.
3. Dejte do mísy a přidejte cibuli pokrájenou na jemná kolečka.
4. Brambory s cibulí zalijte octem a olejem.
5. Přidejte horký vývar. Důležité je, aby brambory byly stále teplé. Jen tak do sebe vsáknou všechny tekutiny.
6. Nakonec přidejte hrst baby špenátu a čerstvě namletý pepř a sůl.
7. Vše dobře promíchejte, případně dolaďte chutě.
8. Před podáváním ozdobte baby špenátem.