Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Vídeňský bramborový salát

10. 5. 2022

Recept je vhodný pro: 3. fáze

Tenhle luxusní salát bez majonézy dokonale doplní lososa v krustě. I bez majonézy vykouzlíte krémový salát, který si budete chtít přidat. Nezapomeňte však, že pořád ještě držíte dietu.

Co potřebujete (2 porce):
  • 4 menší salátové brambory
  • 2 hrsti čerstvého baby špenátu
  • 1 kus menší červené cibule
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 100 ml vývaru (nejlépe hovězího)
  • 2 lžíce za studena lisovaného oleje (nejlépe slunečnicový)
  • 1 polévkové lžíce nadrobno nakrájené pažitky
  • sůl
  • pepř

Jak na to:

1. Brambory uvařte ve slupce. Nechte je vychladnout tak, aby se daly loupat.

2. Ještě hodně teplé brambory nakrájejte na kolečka.

3. Dejte do mísy a přidejte cibuli pokrájenou na jemná kolečka.

4. Brambory s cibulí zalijte octem a olejem.

5. Přidejte horký vývar. Důležité je, aby brambory byly stále teplé. Jen tak do sebe vsáknou všechny tekutiny.

6. Nakonec přidejte hrst baby špenátu a čerstvě namletý pepř a sůl.

7. Vše dobře promíchejte, případně dolaďte chutě.

8. Před podáváním ozdobte baby špenátem.