Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Pečený losos v oříškovo-bylinkové krustě

10. 5. 2022

Recept je vhodný pro: 3. fáze

Losos patří v ČR mezi nejprodávanější ryby. Aby ne, když nemá téměř žádné kosti a jeho příprava je tak jednoduchá, že ji zvládne i kuchař začátečník. Na tento recept můžete použít lososa s kůží i bez kůže. Jak to máte rádi…

Co potřebujete (2 porce):
  • filé z lososa 200g
  • 30 g mletých mandlí
  • 30 g mletých vlašských ořechů
  • 40 g strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce nasekané petržele
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu nakrájeného najemno
  • 2 lžíce nasekané bazalky
  • 30 g rozpuštěného másla
  • sůl a pepř

Jak na to:

1. Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečícím papírem.

2. Filet lososa položte na plech a připravte si bylinkovou krustu.

3. V misce smíchejte mandle, vlašské ořechy, parmazán a nasekané bylinky. Přidejte rozpuštěné máslo, půl lžičky soli a čtvrt pepře a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience propojily a obalily v másle.

4. Bylinkovou krustu navrstvěte na filet a vložte do trouby.

5. Nechte péct 12-15 minut, dokud nebude ryba propečená, ale snažte se jí zbytečně nepřesušit.