Losos na rozmarýnu s celerovým salátem
Recept je vhodný pro: 3. fáze
Vyzkoušejte zdravou variantu Štědrovečerní večeře. Losos na rozmarýnu s celerovým salátem, mňam.
Co potřebujete:
- 100 g lososa
- 50 g bílého jogurtu
- 1 lžičku citronové šťávy
- 1 vejce
- 1/2 bulvy celeru
- 1 menší mrkev
- 2 střední nakládané okurky bez cukru
- Snítku rozmarýnu
- Snítku čerstvé pažitky
- Lžičku hořčice bez cukru
- Sůl a pepř
Jak na to:
1. Předehřejeme troubu na 180 °C.
2. Lososa omyjeme a nasolíme z obou stran a pokapeme citrónem.
3. Na plech, vyložený pečícím papírem přidáme snítku čerstvého rozmarýnu, vložíme lososa a vložíme do trouby.
4. Očištěný celer s mrkví necháme povařit v osolené vodě do poloměkka.
5. Zároveň dáme vařit vejce.
6. Jakmile dosáhneme požadované konzistence, slejeme celer s mrkví a necháme úplně vychladnout. Stejně tak vejce.
7. Zeleninu, vejce a okurku nakrájíme na pravidelné kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme jogurt, hořčici a vše promícháme.
8. Hotový salát dáme do chladničky.
9. Pečeného lososa servírujeme se salátem.