Chcete mít dárky pod stromečkem včas? Objednávejte nejpozději do 18.12.2024! Podrobnosti najdete zde

Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Losos na rozmarýnu s celerovým salátem

16. 12. 2024

Recept je vhodný pro: 3. fáze

Vyzkoušejte zdravou variantu Štědrovečerní večeře. Losos na rozmarýnu s celerovým salátem, mňam.

Co potřebujete:
  • 100 g lososa
  •  50 g bílého jogurtu
  • 1 lžičku citronové šťávy
  • 1 vejce
  • 1/2 bulvy celeru
  • 1 menší mrkev
  • 2 střední nakládané okurky bez cukru
  • Snítku rozmarýnu
  • Snítku čerstvé pažitky
  • Lžičku hořčice bez cukru
  • Sůl a pepř

Jak na to:

1. Předehřejeme troubu na 180 °C.

2. Lososa omyjeme a nasolíme z obou stran a pokapeme citrónem.

3. Na plech, vyložený pečícím papírem přidáme snítku čerstvého rozmarýnu, vložíme lososa a vložíme do trouby.

4. Očištěný celer s mrkví necháme povařit v osolené vodě do poloměkka.

5. Zároveň dáme vařit vejce.

6. Jakmile dosáhneme požadované konzistence, slejeme celer s mrkví a necháme úplně vychladnout. Stejně tak vejce.

7. Zeleninu, vejce a okurku nakrájíme na pravidelné kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme jogurt, hořčici a vše promícháme.

8. Hotový salát dáme do chladničky.

9.  Pečeného lososa servírujeme se salátem.