Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Carpaccio z červené řepy

22. 12. 2024

Recept je vhodný pro: 3. fáze

Připravte si parádní recept, který je bohatý na vitamíny a minerální látky. Hotový je raz, dva.

Co potřebujete:
  • 1/2 bulvy převařené a oloupané červené řepy
  • 100 g tofu natural
  • 1 lžíci citrónu
  • 1 lžíci sójové omáčky
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 lžíci čekankového sirupu
  • 1 lžičku sušeného tymiánu
  • Sůl a pepř

Jak na to:

1. Řepu nakrájíme na velmi tenké plátky, které poskládáme dle libosti na mělký talíř.

2. V misce smícháme šťávu z citrónu, sójovou omáčku, olivový olej, čekankový sirup, sušený tymián, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

3. Řepu polijeme marinádou.

4. Navrch můžeme nastrouhat, nakrájet či rozdrobit tofu natural a servírujeme.

Tip: Naložte si tofu dva dny před použitím do slaného nálevu. Vznikne vám "balkánské tofu".