Carpaccio z červené řepy
22. 12. 2024

Recept je vhodný pro: 3. fáze
Připravte si parádní recept, který je bohatý na vitamíny a minerální látky. Hotový je raz, dva.
Co potřebujete:
- 1/2 bulvy převařené a oloupané červené řepy
- 100 g tofu natural
- 1 lžíci citrónu
- 1 lžíci sójové omáčky
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 lžíci čekankového sirupu
- 1 lžičku sušeného tymiánu
- Sůl a pepř
Jak na to:
1. Řepu nakrájíme na velmi tenké plátky, které poskládáme dle libosti na mělký talíř.
2. V misce smícháme šťávu z citrónu, sójovou omáčku, olivový olej, čekankový sirup, sušený tymián, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
3. Řepu polijeme marinádou.
4. Navrch můžeme nastrouhat, nakrájet či rozdrobit tofu natural a servírujeme.
Tip: Naložte si tofu dva dny před použitím do slaného nálevu. Vznikne vám "balkánské tofu".