Krůtí segedín
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Segedínský guláš je jedním z jídel české kuchyně, jejichž zdravou variantu lze připravit i při proteinové dietě. Navíc je to další z našich receptů, který můžete připravit pro sebe a zároveň i pro Vaši rodinu.
Co potřebujete (4 porce):
- 600 g libového krůtího masa
- 500 g kysaného zelí
- 2 lžíce sušené cibule
- 2 lžíce za studena lisovaného slunečnicového oleje
- 2 bobkové listy
- kmín
- 2 lžíce sladké papriky
- sušený česnek
- sůl
- pepř
- 1 l vody
Jak na to:
1. Maso nakrájíme na stejně velké nudličky.
2. V kastrolu si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli, po prohřátí cibule přidáme maso.
3. To orestujeme ze všech stran, poté osolíme, opepříme, přidáme trochu sušeného česneku, kmín a sladkou papriku. (Pozor, paprika se nesmí restovat s masem dlouho, jinak zhořkne.)
4. To vše společné důkladně promícháme a zalijeme vodou tak, aby maso bylo téměř ponořené.
5. Pro výraznější chuť přidáme ještě 2 bobkové listy.
6. Kastrol zavřeme a necháme dusit 10 minut.
7. Po 10 minutách přidáme nakrájené okapané kysané zelí. Pozor, zkontrolujte na obalu, že kysané zelí je bez přidaného cukru.
8. Zelí s masem podusíme dalších 15 - 20 minut nebo dokud maso nezměkne.
Jak Krůtí segedín jíst?
2. fáze:
Takto připravený segedín můžeme podávat ve 2. fázi diety například s cuketovými nudlemi.
3.fáze:
Přidejte i sacharidovou přílohu (2 lžíce brambor nebo rýže).
Náš TIP: Pokud vaříte pro celou rodinu dejte si stranou z takto uvařeného segedínu porci pro sebe a do zbytku přidejte zakysanou smetanu.