Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Krůtí segedín

26. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Segedínský guláš je jedním z jídel české kuchyně, jejichž zdravou variantu lze připravit i při proteinové dietě. Navíc je to další z našich receptů, který můžete připravit pro sebe a zároveň i pro Vaši rodinu.

Co potřebujete (4 porce):
  • 600 g libového krůtího masa
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 lžíce sušené cibule
  • 2 lžíce za studena lisovaného slunečnicového oleje
  • 2 bobkové listy
  • kmín
  • 2 lžíce sladké papriky
  • sušený česnek
  • sůl
  • pepř
  • 1 l vody

Jak na to:

1. Maso nakrájíme na stejně velké nudličky.

2. V kastrolu si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli, po prohřátí cibule přidáme maso.

3. To orestujeme ze všech stran, poté osolíme, opepříme, přidáme trochu sušeného česneku, kmín a sladkou papriku. (Pozor, paprika se nesmí restovat s masem dlouho, jinak zhořkne.)

4. To vše společné důkladně promícháme a zalijeme vodou tak, aby maso bylo téměř ponořené.

5. Pro výraznější chuť přidáme ještě 2 bobkové listy.

6. Kastrol zavřeme a necháme dusit 10 minut.

7. Po 10 minutách přidáme nakrájené okapané kysané zelí. Pozor, zkontrolujte na obalu, že kysané zelí je bez přidaného cukru.

8. Zelí s masem podusíme dalších 15 - 20 minut nebo dokud maso nezměkne.

Jak Krůtí segedín jíst?
2. fáze:

Takto připravený segedín můžeme podávat ve 2. fázi diety například s cuketovými nudlemi.

3.fáze:

Přidejte i sacharidovou přílohu (2 lžíce brambor nebo rýže).

Náš TIP: Pokud vaříte pro celou rodinu dejte si stranou z takto uvařeného segedínu porci pro sebe a do zbytku přidejte zakysanou smetanu.