Tagliatelle s kedlubnovým zelím
2. 2. 2023
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Pravidelnou konzumací kedluben můžeme pozitivně ovlivnit hladinu cholesterolu v krvi a díky tomu přispět ke zdraví cévního systému. S tímto receptem přichází další tip na oběd či večeři sebou do krabičky…
Co potřebujete (1 porce):
- 1 balení Prodietix těstovin Tagliatelle
- 1 lžíce sušené cibule
- ½ kedlubny
- sůl a pepř
- špetka drceného kmínu
- 1 lžíce panenského olivového oleje
Jak na to:
1. Kedluben nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme na jemné nudličky a na trošce vody podusíme do měkka.
2. Přidáme sušenou cibuli, ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem.
3. Těstoviny uvaříme v 1 litru vroucí osolené vody. Můžeme přidat olivový olej, aby se těstoviny nelepily.
4. Vaříme 6 - 7 minut, poté slijeme.
5. Tagliatelle smícháme s podušenou kedlubnou.
6. Jako ozdobu a dochucení lze přidat lístky čerstvé bazalky, petrželky, nebo pažitky.