Plněné žampiony Portobello
Recept je vhodný pro: 3. fáze
Málokdo ví, že žampiony Portobello obsahují velké množství bílkovin a mnoho lidí jimi nahrazují i maso. Navíc tento druh hub disponuje i spoustou vitamínů a má i mnoho dalších benefitů výhodných pro naše tělo. Zkuste náš nový recept.
Co potřebujete (2 porce):
- 100 g šunka (min. 95% masa)
- 100 g olomouckých tvarůžků
- 2 žampiony Portobello
- lžíce za studena lisovaného olivového oleje
- lžíce sušené cibule
- sůl
- pepř
- hrst bylinek podle chuti
Jak na to:
1. Žampiony očistíme a oddělíme nožičku od klobouku. Nohu pokrájíme na kostičky a vnitřek klobouku opatrně vydlabeme, abychom v něm neudělali díru a vydlabanou hmotu pokrájíme.
2. Na olivovém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme pokrájené zbytky žampionů a ochutíme solí, pepřem, vybranými bylinkami (doporučujeme majoránkou), sušenou cibulí a česnekem.
3. Až je směs hotová, tak s ní bohatě naplníme žampiony.
4. Na závěr žampiony posypeme strouhanými olomouckými tvarůžky a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Zapékáme je při 180 °C asi 20 minut.
5. Plněné žampiony můžeme podávat s vařeným bramborem. Vhodnou přílohou může být i celerový salát.