Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Plněné žampiony Portobello

25. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 3. fáze

Málokdo ví, že žampiony Portobello obsahují velké množství bílkovin a mnoho lidí jimi nahrazují i maso.  Navíc tento druh hub disponuje i spoustou vitamínů a má i mnoho dalších benefitů výhodných pro naše tělo. Zkuste náš nový recept.

Co potřebujete (2 porce):
  • 100 g šunka (min. 95% masa)
  • 100 g olomouckých tvarůžků
  • 2 žampiony Portobello
  • lžíce za studena lisovaného olivového oleje
  • lžíce sušené cibule
  • sůl
  • pepř
  • hrst bylinek podle chuti

Jak na to:

1. Žampiony očistíme a oddělíme nožičku od klobouku. Nohu pokrájíme na kostičky a vnitřek klobouku opatrně vydlabeme, abychom v něm neudělali díru a vydlabanou hmotu pokrájíme.

2. Na olivovém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme pokrájené zbytky žampionů a ochutíme solí, pepřem, vybranými bylinkami (doporučujeme majoránkou), sušenou cibulí a česnekem.

3. Až je směs hotová, tak s ní bohatě naplníme žampiony.

4. Na závěr žampiony posypeme strouhanými olomouckými tvarůžky a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Zapékáme je při 180 °C asi 20 minut.

5. Plněné žampiony můžeme podávat s vařeným bramborem. Vhodnou přílohou může být i celerový salát.