Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Pečený pstruh s čerstvými bylinkami a bramborem

22. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 3. fáze

Držíte dietu, ale rádi byste připravili chutnou večeři pro celou rodinu nebo návštěvu? Perfektním řešením pro vás bude recept na pstruha pečeného v jednom pekáči s čerstvými bylinkami a bramborami. Příprava trvá pár minut a pochutná si na něm každý. Jedná se o "normální jídlo". Varianta s bramborem je vhodná od třetí fáze diety. Bez brambor si můžete pstruha dopřát již od druhé fáze diety.

Co potřebujete (4 porce):
  • 8 lžic syrových brambor
  • sůl
  • pepř
  • 600 g pstruha 
  • 1/2 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 hrst čerstvé petrželky

Jak na to:

1. Brambory očistíme a nakrájíme na kostky. Potřeme lžící olivového oleje, opepříme a osolíme.

2. Celého pstruha omyjeme a osolíme. Dovnitř vložíme snítky tymiánu a potřeme druhou lžící oleje. Vložíme k bramborám na pekáč a poklademe plátky citronu.

3. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 25 minut.

4. Na talíř servírujeme brambor a na něj plátek pstruha. Ozdobíme petrželkou. Jedna porce odpovídá dvěma lžícím brambor a 150 g pstruha.

5. Dobrou chuť!

Náš TIP: Pokud jste teprve v druhé fázi diety, dejte si pouze pstruha s povolenou zeleninou.