Pečený pstruh s čerstvými bylinkami a bramborem
Recept je vhodný pro: 3. fáze
Držíte dietu, ale rádi byste připravili chutnou večeři pro celou rodinu nebo návštěvu? Perfektním řešením pro vás bude recept na pstruha pečeného v jednom pekáči s čerstvými bylinkami a bramborami. Příprava trvá pár minut a pochutná si na něm každý. Jedná se o "normální jídlo". Varianta s bramborem je vhodná od třetí fáze diety. Bez brambor si můžete pstruha dopřát již od druhé fáze diety.
Co potřebujete (4 porce):
- 8 lžic syrových brambor
- sůl
- pepř
- 600 g pstruha
- 1/2 citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- 1 hrst čerstvé petrželky
Jak na to:
1. Brambory očistíme a nakrájíme na kostky. Potřeme lžící olivového oleje, opepříme a osolíme.
2. Celého pstruha omyjeme a osolíme. Dovnitř vložíme snítky tymiánu a potřeme druhou lžící oleje. Vložíme k bramborám na pekáč a poklademe plátky citronu.
3. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 25 minut.
4. Na talíř servírujeme brambor a na něj plátek pstruha. Ozdobíme petrželkou. Jedna porce odpovídá dvěma lžícím brambor a 150 g pstruha.
5. Dobrou chuť!
Náš TIP: Pokud jste teprve v druhé fázi diety, dejte si pouze pstruha s povolenou zeleninou.