Mandlové sušenky
Recept je vhodný pro: 3. fáze
Mandle obsahují prospěšné tuky, které k udržení váhy pomáhají a tělu prospívají. Obsahují také řadu antioxidantů, chrání cévy a srdce a působí pozitivně proti stárnutí.
Co potřebujete (2 porce):
- 140 g odtučněné mandlové mouky
- stévie podle chuti
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 bílky
Jak na to:
1. Mandlovou mouku smícháme se stévií a vanilkovým extraktem. Pokud máme stévii v tabletkách, rozpustíme je v malém množství vody, aby se dala dobře vmíchat do těsta.
2. Ve větší míse vyšleháme tuhý sníh z bílků, do kterého následně pomalu a opatrně vmícháme směs z mandlové mouky, stévie a vanilkového extraktu a vytvoříme těsto.
3. Z těsta tvoříme malé bochánky, které vyskládáme na plech a dáme na 2 hodiny do lednice.
4. Pečeme při 180 °C po dobu 10 minut.
Náš TIP: Pokud chcete mít sušenky úhlednější, můžete je na plech nastříkat zdobícím sáčkem s ozdobnou špičkou.