Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Bramborový salát

26. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 3. fáze

Vánoce se blíží. Jak naložit se štědrovečerní večeří? Lehký bramoborový salát inspiraci poskytne...

Co potřebujete (2 porce):
  • 4 menší salátové brambory
  • 200 g celeru (bulvy)
  • 50 g pórku
  • 2 řapíky z řapíkatého celeru
  • 2 hrsti čerstvého salátu (polníček, hlávkový)
  • 2 lžíce dijonské horčice (neslazené
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 100 ml vývaru dle receptu
  • 2 lžíce za studena lisovaného oleje (nejlépe slunečniový)
  • sůl a pepř

Jak na to:

1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě.

2. Po uvaření je ještě horké oloupeme, nakrájíme na kostky a vložíme do misky.

3. Takto připravené brambory zalejeme teplým vývarem a octem.

4. Vše lehce promícháme a odložíme stranou.

5. Celer nakrájíme na stejně velké kostky jako brambory a dáme uvařit.

6. Po uvaření, jej scedíme a necháme vychladnout.

7. Mezitím nakrájíme na malé kostičky řapíkatý celer a také najemno nakrájíme pórek.

8. Tuto nakrájenou zeleninu smícháme s vychladlými bramborami.

9. Přidáme dijonskou hořčici a olej. Olej je nejlepší použít slunečnicový, kvůli jeho neutrální chuti. Nemáme-li však k dispozici za studena lisovaný slunečnicový olej, můžeme použít i jiný (olivový, řepkový).

10. Vše ještě dosolíme a opepříme, znovu lehce promícháme a necháme v lednici alespoň 2 hodiny odležet.

11. Až těsně před podáváním vmícháme do salátu opatrně také omyté salátové listy.

Náš TIP: Skvěle se hodí jako příloha k rybám, nebo jiným masům. Takže například lze servírovat na štědrovečerní večeři k na přírodno smaženému kaprovi.